Preview: Peugeot 208 HYbrid FE concept

peugeot 208 header
Peugeot zal begin volgende maand haar 208 HYbrid FE onthullen in Genève.

De PSA-groep is een samenwerking met olie- en gasmaatschappij Total aangegaan en belooft met dit nieuwe concept “an extreme economy with extreme performance”. We krijgen voorlopig nog geen foto’s te zien, maar Peugeot belooft een meer aërodynamische vorm, met een veel lagere weerstandscoëfficient, unieke aluminium velgen en ecologisch voordelige banden. Tot slot wordt er ook 200 kg gewicht bespaard op de gewone 208 dankzij materialen uit composiet en polycarbonaat.

Onder de motorkap komt een 1.0-liter drie-cilinder benzineblokje met een EGC-versnellingsbak en een hybride-systeem bestaande uit een elektrische motor en extra bestendige batterij. Acceleratie van 0 tot 100 km/u komt op 8 seconden en dit bij een uitstoot van slechts 49g CO2. De “FE” staat tot slot voor Fun en Efficient en daar lijkt Peugeot met deze cijfertjes wel in te gaan slagen.

Noot: onderstaande foto’s zijn van 208 GTI, net dat ietsje meer fun

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...