Poll: Liever een M135i, RS3 of A45 AMG?

mercedes audi bmw
Nu ook Mercedes alle details heeft vrijgegeven over haar A45 AMG kan de strijd losbarsten! Maar welke mag het voor u zijn?

Grootste concurrenten zijn ongetwijfeld de BMW M135i en de Audi RS3. Laat ons dan ook beginnen bij de M135i. De opgezette 1-Reeks kreeg niet zomaar een nieuwe bumperkit, maar meteen ook een 3.0-liter zes-in-lijn met 320 pk onder de motorkap, waarvan het vermogen integraal naar de achterbanden gaat. Een sprint van nul naar honderd is dan ook voorbij in 4,9 seconden, terwijl de topsnelheid 250 km/u bedraagt.

Racen we verder naar de Audi RS3, dan wordt meteen duidelijk dat downsizing niet meteen trager hoeft te zijn. De RS3 heeft met de 2.5-liter vijfcilinder 20 pk meer, waardoor we op papier 340 pk zien verschijnen. Dit vermogen wordt via het Quattro systeem ook optimaal benut, zodat het sprintje op slechts 4,6 seconden komt.

De laatste speler komt uit het Mercedes-kamp en gaat nóg kleiner! Mercedes gaf hun A45 AMG slechts een minuscuul 2.0-liter viercilindertje, maar met een turbowind. Geloof het of niet, maar hierdoor krijgt hij nog eens 20 pk extra, waardoor er plots 360 pk op ons blad staat. De teller stopt op 250 km/u en ook hier is de sprint van nul naar honderd voorbij in 4,6 seconden.

Wie het op vlak van verkoopcijfers zal halen zal de tijd uitwijzen, maar wij zijn vooral benieuwd naar wat jullie denken. Hebben jullie liefst “de grootste” of toch maar liever downsizing? Liever een achterwielaangedreven speeltje of de efficiëntie van een Quattro systeem?

BMW M135i, Audi RS3 of Mercedes A45 AMG?

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

2 reacties op "Poll: Liever een M135i, RS3 of A45 AMG?"

  1. claeys 18-02-2013 om 9:17

    Eenmaal je voor dergelijke keuze staat, gaat alles toch op rijplezier? Dan is de keuze niet moeilijk…

Reageer

Reactie aan het plaatsen...