Officieel: Chevrolet SS

Chevrolet SS 2013
De SS is de C63 AMG van Chevrolet: onder de kap een dikke 6.2-liter V8 met 415 pk en 562 Nm.

De benaming van Chevrolet SS kan dan al bepaalde associaties oproepen, het is louter de nieuwste performance sedan die het merk vandaag op de Daytona International Speedway officieel onthult. En als we dan toch een associatie met iets Duits moeten maken, dan doen we dat liever met de Mercedes-Benz C63 AMG: beiden hebben vier deuren, beiden hebben achterwielaandrijving en beiden hebben eveneens een dikke 6.2-liter V8 onder de motorkap.

In de Chevrolet SS levert het LS3-blok een vermogen van 415 pk en 562 Nm koppel, iets benepen ten opzichte van dezelfde krachtbron in de nieuwste Chevrolet Corvette Stingray. Bovendien wordt het blok in de SS niet aan een manuele zevenbak, maar aan een zestrap automaat gekoppeld met TAPshift hendels aan het stuur. De sprint van 0-100 km/u is voorbij na ongeveer 5 seconden.

Andere onderscheidende kenmerken zijn een MacPherson veerpootbrug vooraan, een multilink onafhankelijke achterophanging, een Brembo remkit met geventileerde 355 mm schijven en een geoptimaliseerde stuurinrichting voor een extra sportief rijgedrag. De SS staat verder op 19-inch velgen met 245/40 rubber vooraan en 275/35 Bridgestone schoeisel achteraan. De gewichtsverdeling benadert de ideale 50/50 dankzij een aluminium motorkap en kofferdeksel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...