Officieel: Alfa Romeo Gloria Concept

Alfa Romeo Gloria Concept
Naast de spectaculaire 4C toont Alfa Romeo in Genève ook een ander kunstwerkje: de Gloria Concept.

Stijl zit diep ingebakken bij Alfa Romeo. Weinig constructeurs hebben zoveel oog voor esthetiek als de Italianen. In Genève bewijst het merk dat opnieuw met de Gloria Concept, het resultaat van een intense samenwerking tussen het Alfa Romeo Centro Stile en het European Design Institute (IED) uit Turijn. Het prototype moet de sportieve geest en de Italiaanse schoonheid van het merk in de verf zetten, en niet enkel Europeanen maar ook Amerikanen en Aziaten betoveren.

De Gloria Concept is 4,7 meter lang, 1,92 meter breed en amper 1,32 meter hoog. De sports saloon heeft bovendien een wielbasis van 2,9 meter. Al staat een productie niet meteen in de sterren geschreven, zou de aandrijving idealiter gebeuren met een state-of-the-art V6 of V8 biturbo. Hoe dan ook, het thesiswerk van de 20 designstudenten mag er alvast zijn. Enkele van hen staat vermoedelijk een spannende toekomst te wachten onder de vleugels van Alfa Romeo.

Alfa Romeo Gloria

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...