Spyshots: Aston Martin Vanquish Volante

Spyshots: v Aston Martin Vanquish Volante
Dat er een dakloze variant van de Aston Martin Vanquish ging komen was vrij duidelijk, maar zo snel hadden we hem niet verwacht!

Onderstaande spyshots zijn enkele dagen geleden gemaakt in het koude Noorden, om zo de wagen zo lang mogelijk geheim te houden. Zoals bij de vorige V12 Volante’s krijgen we een mooi stoffen dak wegens de beperkte plaats die het inneemt. Zo blijft het mooie lijnenspel van de Aston Martin Vanquish behouden. Deze Volante is trouwens de 18de cabriolet in de geschiedenis van de Britten en volgt de DBS Volante op die alreeds op pensioen werd gestuurd.

Motorisch gezien verwachten we geen aanpassingen in vergelijking met de Coupe variant. De V12 levert nog steeds 565 pk en 650 Nm koppel, beiden verantwoordelijk voor de sprinttijd van 0 naar 100 km/u in minder dan 4,5 seconden. Qua transmissie is er enkel keuze uit een Touchtronic 2 automaat, al zal dat voor de Volante zeker geen drama zijn. Handgeschakeld paraderen op de Côte D’Azur is uiteraard not done. Wie toch graag sportief schakelt, moet misschien eerder opteren voor de Vantage SP10.

Prijsmatig moeten we rekenen op een serieuze som geld. De Virage Volante kon je voor €210.000 in België verkrijgen, terwijl de DBS Volante minstens €245.000 kostte. We verwachten dan ook dat de Vanquish Volante er ergens zal tussenvallen. Of veel landgenoten zullen opteren voor deze dakloze Aston is niet zeker, maar in de gebieden waar het toch wat warmer is, moet er voldoende animo zijn voor dit model. Vanaf dag 1 in het ontwikkeling- en productieproces werd er rekening gehouden met een Volante model, daardoor kan deze vrij snel op de markt komen. Aston Martin zal er waarschijnlijk alles aan doen om de wagen leverbaar te maken komende zomer.

Wordt de Vanquish Volante dé onverwachte ster op de stand van Aston Martin in Genève? Met de nieuwe Aston Martin Rapide S en de Vantage V8 SP10 wordt het sowieso de moeite bij de Britten! (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...