Preview: Kia Cee’d GT

Kia Ceed GT
De jongens van Kia zorgen op hun manier voor nieuws op Genève: de eerste hot hatch van het merk maakt er zijn intrede. Vandaag stuurden ze al een foto de wereld in.

Donormodel van dienst is de Kia Cee’d. Ook de Pro_Cee’d, de driedeurs-versie, krijgt de ingreep. Het hot moet bij deze komen van de 1.6-liter benzinemotor, die in het smaakje met 135 pk nog recentelijk door ons aan de tand werd gevoeld. Waar die daar het verdict kreeg eerder weinig sportief aan te voelen en zich eerder makkelijk liet temmen, zou de nieuwe GT met 201 pk wel eens een heel ander beest kunnen worden. De sprinttijd verlaagt in elk geval van 10,8 s naar 7,9 s, een niet mis te verstaan verschil.

De foto werpt een blik op de visuele aanpassingen, die in elk geval de sportiviteit al uitstralen. Midden dit jaar gaat de wagen in productie, met een prijs die om en bij de € 27.000 zou liggen. Waarschijnlijk komen we in Genève alle details te weten. (via: AC)

Kia Ceed GT Hires

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...