Oops: Helikopter crasht bij opnames Top Gear Korea

TG Korea Crash Heli
“That’s not gone well,” zegt Clarkson wel eens vol leedvermaak. Maar tijdens een opname bij de Koreaanse versie van de show liep het echt fout. 

Net als in Australië en meer recent ook de VS, wordt er in Korea al sedert 2011 een show gemaakt volgens het Britse format. Drie presentatoren, fantastische wagens en beduidend minder fantastische wagens, en simpelweg spectaculaire stunts vormen ook daar het vaste recept.

De locatie voor de shoot was Arizona, VS. De hoofdrolspelers in onderstaande scène zijn de gespierde Chevrolet Corvette ZR1 en een gevechtshelikopter. Het gaat om de Bell AH-1 Cobra, voorganger van de bekende Apache. Het was dit type dat strijd voerde tijdens het Tet-offensief in Vietnam, en ze werden pas uit dienst genomen in de jaren ’90. De Amerikaanse marine daarentegen gebruikt ze tot op vandaag nog.

Tijdens een generale repetitie van de gewaagde achtervolging liep het dus mis, waarbij het toestel een radslag maakte en in een stofwolk verdween. De verschrikte blik van de Koreaanse presentator maakt pijnlijk duidelijk dat dit geen special effects waren. Even verbaasd als verheugd kunnen we melden dat niemand ernstig gewond raakte bij het incident. (via: AB)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...