Officieel: Mercedes A45 AMG

Mercedes A45 AMG 2013
Eindelijk gooit Mercedes het doek van hun kleinste AMG variant en geeft alle noodzakelijke info omtrent de A45 AMG!

Deze krachtige A-klasse levert maar liefst 360 pk en 450 Nm uit een geblazen 2.0-liter viercilinder. Cijfers die we lang niet voor mogelijk durfden te nemen, maar Mercedes en AMG bewijzen nog maar eens hun superieure gave inzake motorontwikkeling. De A45 AMG klokt binnen de 4,6 seconden af op 100km/u terwijl de teller maar stopt bij 250 km/u. Of er in de toekomst een Performance Package zal komen om deze topsnelheid nog wat hoger te krijgen, is nog niet duidelijk, al kan niemand klagen met deze prestatiecijfers.

Zelf schakelen zit er al een tijdje niet meer in bij AMG, dus kreeg ook de A45 de befaamde 7-speed AMG SPEED SHIFT DCT sportautomaat. Om diverse omstandigheden steeds te voorzien van een passende rij-instelling krijg je drie verschillende rijmodi. Net zoals bij de grote E63 broer kreeg de A45 het 4Matic vierwielaandrijvingssysteem mee, grotendeels om de hoeveelheid kracht de baas te kunnen. Om aan het stoplicht ook steeds victorie te kunnen kraaien werd er een Race Start launch control geïnstalleerd. Bij deze bent u dus gewaarschuwd…

Om al die kracht goed de baas te kunnen werden de remmen ook voorzien van een krachtige upgrade, de velgen meten dan weer 18″. Optioneel kan je uiteraard nog even grasduinen in de catalogus waar je 19″ exemplaren kan vinden. In die catalogus kan je ook de lekkere rode remklauwen terugvinden, net zoals een subtiele dakspoiler, een Aerodynamics Package, een Night Package, een aangepaste sportuitlaat en nog -heel- veel meer. Mercedes gaat verder op hun elan om de A-klasse om te vormen tot een volwaardige familielid, zo getuige deze AMG variant en de vele personalisatiemogelijkheden.

Prijzen komen onze richting uit rond de zomer wanneer deze krachtbom bestelbaar wordt bij de lokale Mercedes dealer. Als we kijken naar de €35.574 van de A250 Sport mogen we ongeveer het dubbele verwachten. De grootste concurrentie wordt ongetwijfeld de Audi RS3 waarbij eveneens de vier wielen worden aangestuurd. Daarnaast komt ook de scherp sturende BMW M135i zich zeker en vast mengen in de strijd..

Lees hier onze rijtest + video met de Mercedes A45 AMG!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Mercedes A45 AMG"

  1. WB 14-02-2013 om 7:14

    Prepare for some turbogeluid!!!

  2. PJS 14-02-2013 om 9:17

    Doe mij toch maar de M135i.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...