Gespot: Audi A1 Quattro

Audi A1 Quattro
De sportiefste A1 variant, de A1 Quattro werd gespot nabij Genk!

Dit witte gevaarte met agressieve looks is misschien niet zo radicaal als de historische Audi Quattro, maar als Audi de legendarische naam van onder het stof haalt zal het sowieso de moeite zijn. Maar liefst 256pk en 350Nm kreeg de A1 Quattro ter beschikking, terwijl het vermogen voor de kleinste Audi normaal schommelt tussen de 86 en 122pk. Met de 2.0 TSFI sprint deze spierwitte A1 in 5,7 seconden naar 100km/u, de topsnelheid ligt op 245km.

Behalve een reusachtige krachtbron kreeg de A1 Quattro ook nog eens vierwielaandrijving om zijn naam alle eer aan te doen. Bij moeilijke omstandigheden qua grip krijgen de voorwielen iets meer aandacht, maar de focus blijft op de 4 wielen liggen. Binnenin krijgen we enkele maar materialen uit de hoogste kwaliteit zoals koolstofvezel, nappa lederen zetels en aluminium accenten. Qua kleurkeuze werd gekozen voor een contrasterende rood/zwart stitching, waarmee ook het interieur sportiviteit uitstraalt.

Van deze A1 Quattro zijn er maar 333 exemplaren gefabriceerd, allemaal in het Glacier wit en met een glanzend zwart dak. Voor €50.800 kan je heel wat andere leuke dingen kopen, maar het is duidelijk dat voor de echte Audi fanboy geld niet van belang is. Jammer genoeg kon spotter fre23 slechts 1 foto nemen, maar hij komt deze Audi wel vaker tegen. Onze Limburgse lezers weten dus wat ze moeten doen, spotten die handel!

Spotterseer gaat naar fre23 voor deze spot.

Audi A1 Quattro

Zelf ook iets gespot? Uploaden maar

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gespot: Audi A1 Quattro"

  1. fre23 13-02-2013 om 20:33

    Nu valt mij de ironische nummerplaat pas op: “eco” 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...