Officieel: VW Cross up!

Volkswagen Cross Up
Volkswagen maakt een auto bekend met een uitroepteken in de naam, en een vraagteken wat betreft het doelpubliek.

Zoals er van de Polo een CrossPolo bestaat, van de Passat een ‘Alltrack’-variant, zo heeft VW nu ook plastic wielkasten aan de guitige Up! gevezen. Dit moet de indruk wekken capabel te zijn op onverhard terrein, maar de veranderingen blijven eerder cosmetisch. Naast de wielkasten wordt VW’s kleinste opgesmukt met zilveren spiegelkapjes en ook een behoorlijk stuk van de voor- en achterbumper werden in het zilver gezet.

Verder komt het model met specifieke velgen, naar de trend van die op andere modellen met een meer modderbestendige variant. Binnenin is een speciale zetelbekleding voorzien, en de vloermatten zijn uit rubber. Maar ook de tellerpartij is licht gewijzigd en rond de ventilatieroosters zou zelfs een chromen randje komen. De Cross up! komt met een een ‘rijkelijke optionele uitrusting’, maar men heeft  het wel het over zaken als centrale vergrendeling met afstandsbediening en een neerklapbare achterbank in twee delen.

Antrieb komt wel nog van de driecilinder benzine (75 pk) en de vijfversnellingsbak, onveranderd dus. Over differentiëlen of zelfs maar een aanpassing van het ESP blijft het stil. De prijs bedraagt net geen €14.000. Al zullen er in Genève heus wat spannendere zaken te beleven vallen, de Cross up! staat er ook.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...