Opvolger BMW X6 wordt nog radicaler!

BMW X6 2014
Sportiever en agressiever, dat wordt de volgende BMW X6!

Met de nakende lancering van de BMW X5 wordt het ook even tijd om naar de komende X6 te kijken. Technisch gezien delen beide wagens vrij veel onderdelen, al was het uitkijken of BMW het X6 verhaal wel verder zou zetten. In 2008 verraste BMW de wereld met hun eigenzinnige Sports Activity Coupé, volgens de marketingsjongens een kruising van een coupé met een SUV. Met zijn uitgesproken styling zijn er een hele hoop mensen die niet weten wat ze er van vinden, de term love it or hate it komt bij de X6 vrij frequent naar boven.

Maar de verkoop van de eerste generatie deed het goed, dus werd er groen licht gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw model. Als basis zal BMW uiteraard terug vertrekken van de komende X5, al zal de styling nog radicaler dan voordien worden. Naast een grotere portie show wordt de go ook niet vergeten, BMW wil dat de komende X6 nog scherper uit de hoek komt. Momenteel wordt de X6 vaak verweten dat hij een logge verschijning is, maar dat zal dus weggewerkt worden. Met een gewicht van 2.256 kg weten de ingenieurs ook waar ze moeten starten met het dynamischer maken van deze bolide. Ook de demping wordt aangepast en zal terug afhankelijk worden van de motorisatie. Daar zullen we echter niet veel nieuws moeten verwachten, het huidige aanbod biedt voor iedereen wel wat lekkers. Zo komt er sowieso een lekkere M versie, een krachtige dieselvariant door de M Performance divisie en zelfs een groene Active Hybrid X6!

In de loop van 2014 zouden we normaal gezien de nieuwe X6 moeten tegenkomen op een grote autoshow, kort nadien moet hij in het straatbeeld verschijnen. Prijsmatig blijft de X6 ook in dezelfde klasse, de Belgische prijzen starten bij €65.000 (xDrive 35) en lopen tot €108.000 (X6M), al kan je dat bedrag naar goede Duitse gewoonte stevig laten aandikken door even door de optielijst te gaan. (Via: AC)

BMW X6 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...