Officieel: Jeep Grand Cherokee MY 2014

Jeep Grand Cherokee MY 2014
Jeep brengt hun Grand Cherokee MY 2014 mee naar Genève.

Alhoewel de Grand Cherokee onlangs nog een facelift meekreeg in Chicago, komt Jeep naar Genève met een echte opvolger. De Americano werd vernieuwd op alle vlakken en kreeg nu al de award van grootste SUV ooit. Jeep mikt op de hoogste treden in het segment en gaat radicaal voor premium en vernieuwing.

Wel blijft Jeep trouw aan hun basisdesign, maar het gaat spelen met de details. We zien een sportievere en meer premium design – Range Rover, niemand? – terwijl hij toch hoog op zijn poten blijft staan. Waar hij vooraan fijner wordt dankzij een kortere grille, versmalde koplampen en enkele lijnen op de motorkap, wordt de achterkant des te stoerder dankzij grotere achterlichten,  een grotere spoiler en een herwerkte achterklep.

Binnenin wordt het ook allemaal dat tikkeltje meer premium dankzij de materiaalkeuze. Natura Plus leder en inleghout, vergezeld door een 8.4″ Uconnect-touchscreen en de in leder gewikkelde pook zorgen ongetwijfeld voor een aangenaam cockpitgevoel. Nu we toch rond de pook zitten. De GC krijgt een volledig nieuwe achttrapsautomaat, die gekoppeld kan worden aan de V6 diesel en de gekende V6 of V8 benzinemotoren. De achttrapper zorgt voor een groenere aandrijflijn, die snelle acceleratie en zacht rijden moet combineren. Daarnaast is er nog een Eco-knop, die de wagen iets verlaagt voor optimale aerodynamica en zelfs cilinders uitschakelt bij de V8.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...