Mazda 787B krijgt status van Legende

Mazda-787B-header
De groen-oranje mastodont met heerlijke donders krijgt de status van Legende.

Waar de Mazda 787B racer pur sang niet meteen de snelste was, blinkte hij uit in betrouwbaarheid en in 1991 zorgde dit voor een overwinning op de 24 uren van Le Mans. Als beloning krijgt deze testosteronbom de benaming “Legend of Le Mans“, alsook komt hij in de spotlight met 10 andere racewagens in juni, wanneer de 90ste verjaardag van de 24u van Le Mans wordt gevierd.

De organisatoren van de Le Mans-race hielden een internetenquête met meer dan 20.000 stemmende fans. De petrolheads moesten van elk decennium hun favoriet kiezen, zodat er uiteindelijk 10 wagens uit de bus kwamen. Het kwam echter tot een gelijkstand tussen de Peugeot 905 en de Mazda 787B, waardoor er uiteindelijk plaats was voor 11 bolides.

Mazda blijft tot op vandaag de enige Japanse constructeur die een overwinning op Le Mans kon behalen en dit dankzij ongelofelijke betrouwbaarheid. De 700 paarden krachtige racer reed 362 rondjes met een gemiddelde van 205km/u om als eerste over de lijn te gaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...