Al 15 miljoen Skoda’s op de wereldbol

Skoda verkoopt 15000000 wagens
De vijftienmiljoenste wagen rolde onlangs van de band bij Skoda.

Het gebeurde in de Česká republika, waar Skoda een mijlpaal bereikte met hun Octavia 2013, welke zal gebruikt worden als VIP sedan in hun technologisch center in Cesana. De Tsjechen werden zelfs wat filosofisch en hoge meneer Winfried Vhland sprak volgende woorden uit:  “Producing 15 million cars is a symbol for the great development of the Skoda brand. We have been building vehicles for 118 years and automobiles since the year 1905. Thus we are among the automobile brands with the richest traditions in the world.”

Skoda is niet van plan het daarbij te laten, ze gaan gretig op zoek naar meer. Ze hopen hun jaarlijkse verkoop naar 1,5 miljoen wagens te hijsen tegen 2018. Om de verkoopmachine draaiende te houden zullen ze maar liefst acht nieuwe – of gefacelifte – modellen uitbrengen in 2013. De nieuwe Rapid is er één van.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...