Officieel: Aston Martin V8 Vantage SP10

Aston Martin V8 Vantage SP10
Na de Rapide S komt Aston Martin nu ook met haar Vantage V8 SP10.

Sterk geïnspireerd door hun GT4 racewagen in het VLN-kampioenschap, sloeg Aston Martin de handen in elkaar en het resultaat is, wel ja kijk zelf maar, meesterlijk. Achtervoegsel SP10 komt trouwens van de SP10-klasse in de VLN-races.

Er komt zowel een coupé als cabrio op ons af. Beiden krijgen ze een Ceramic Gray kleur, terwijl de cabrio een titaniumgrijs kapje opkrijgt. De looks zijn nog steeds typisch Aston Martin, maar er werd bijgestuurd vanuit de racewereld. Een splitter vooraan, diffuser achteraan uit carbon en verfrissende achterlichten. Om het uiterlijk te accentueren krijgt de Vantage aluminium velgen aan met maatje 19.

In het interieur worden de 50 tinten grijs stijlvol doorgetrokken. Alle technische snufjes worden overgenomen uit de Vantage S, waarbij de Coupé zelfs een zwart alcantara daktapijt aankrijgt. De Cabrio krijgt zwarte lederen zetels en een een stuurwiel uit hetzelfde stofje. Beide modellen krijgen een pianozwarte middenconsole en een instrumentenpaneel omsingeld door leder.

Maar het beste aan deze SP10 is dat hij standaard met manuele transmissie wordt geleverd! Diegene die toch liever gebruik maken van een automaat kunnen optioneel kiezen voor een Sportshift versnellingsbak. Voor net geen €100.000 kan je vanaf deze zomer genieten van deze handgeschakelde 436 pk sterke Aston Martin, het staat nu al in de sterren geschreven dat de SP10 een verkoopstopper wordt!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Aston Martin V8 Vantage SP10"

  1. WB 14-02-2013 om 15:05

    The Aston experience

Reageer

Reactie aan het plaatsen...