Officieel: Kia Cross GT concept

KIA GT cross concept
Er lekten eerder al foto’s van de Cross GT Concept, maar gelukkig ging het doek er volledig af in Chicago.

Kia verwoordt het als volgt: “de Cross GT combineert met haar design de elegantie van de GT Concept en de functionaliteit van een Crossover.” Ze lijken echter niet helemaal ongelijk te hebben. De Cross GT krijgt een agressieve look dankzij de lange wielbasis, uitgesproken grille en een nogal eigenzinnige derrière. Vernieuwend is het dak, waar we een nogal eigenzinnig glas-licht-design terugvinden. Terwijl het uiterlijk op patserbak wijst, krijgen we binnenin een nogal minimalistische aanpak. Een dozijn vellen leder, een boom of twee inleghout en een touch screen infotainmentsysteem. Ook zien we voorlopig slechts vier zetels, maar dit wordt later misschien een zevenzitter?

“Power is everything”, en die is er wel dankzij de 3.8-liter V6 die, gekoppeld aan een achttrapsautomaat en AWD-systeem, goed is voor maximaal 400 pk’s en 677 Nm koppel. Er werd ook een kleine elektrische motor verwerkt, waarmee je tot 32 km elektrisch kan tuffen. Of dit nu een productiemodel wordt, is nogal onwaarschijnlijk, maar Kia’s Vice-president gaf nog dit laatste mee: “While only a concept today, it signals one possible design direction we may explore for the future.”

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...