Volkswagen geeft details vrij rond Golf R Cabrio

Volkswagen Golf R Cabrio
Volkswagen heeft alle details rond de Golf R Cabriolet vrijgegeven.

Hoewel de Golf VII reeds te koop is, prijkt de Golf VI Cabrio nog steeds in de catalogi. Sterker nog, het model krijgt er met de Golf R Cabrio een nieuw topmodel bij. Onder de motorkap van het R-model vinden we een 2-liter viercilinder turbomotor met 261 pk, waardoor de sprint van 0 naar 100 km/u voorbij is in 6,4 seconden. Schakelen gaat steeds via een zestraps DSG automaat, de topsnelheid bedraagt naar Duitse gewoonte 250 km/u.

De Golf R Cabrio is herkenbaar aan enkele typische R-accenten, zoals een ‘R’ logo, chromen uitlaatpijpen, een zwarte diffuser, verdonkerde achterlichten, een unieke voorbumper en knappe remklauwen. De Golf R Cabrio staat daarnaast ook 25 mm lager tegen de grond en krijgt standaard 18 of 19″ velgen. Binnenin krijgen kopers standaard vier sportstoelen in zwart’Vienna Cool’ leder, samen met ‘R’ logo’s in de hoofdsteunen. Aluminium inlegplaatjes en een sportstuur met contrasterend grijs stiksel maken het geheel af. De Golf R Cabrio staat als alles goed gaat vanaf de lente bij de dealers.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...