Officieel: BMW 3-Reeks GT

BMW 3-Reeks GT
Na de gelekte foto’s maakt BMW alle details bekend over de nieuwe 3-Reeks GT.

Na de gelekte foto’s kon BMW niet anders dan snel naar buiten komen met alle officiële plaatjes en details. De 3-Reeks Gran Turismo is volledig klaar en vervoegt zich bij de Touring en de Berline in het 3-Reeks gamma. De wagen is 200 millimeter langer dan de 3-Reeks Touring, heeft een wielbasis van 110 mm langer en heeft ook een daklijn die 81 millimeter hoger komt. Met een zacht aflopende coupé-lijn en vier deuren met frameloze ruiten houdt BMW het design echter atletisch. Achteraan monteerden de ingenieurs als extra sportieve toets een actieve spoiler.

Natuurlijk mikt BMW met de 3-Reeks GT niet op de Bruno Spenglers van deze wereld, maar op de klanten die net dat ietsje meer comfort wensen. Zowel de voorste als achterste passagiers zitten ten eerste 59 millimeter hoger, wat het instappen een stuk makkelijker maakt en het overzicht op het verkeer verbetert. Achteraan valt vooral de toename in hoofdruimte op, terwijl ook de benen een volle 7 centimeter meer beweegruimte krijgen. De combinatie van de uitgekozen materialen, kleuren en vormen zorgen tot slot voor een lounge-achtig gevoel waarmee de passagiers zowel korte trips als lange reizen volledig ontspannen kunnen afwerken.

Verder legt BMW ook de nadruk op de moduleerbare kofferruimte. Deze biedt met 520 liter bagageruimte 25 liter meer dan de 3-Reeks Touring en is dankzij de hoog opende kofferklep een stuk toegankelijker. De achterbank is neerklapbaar in de klassiek 40:20:40 configuratie, terwijl multifunctionele haakjes en een compartiment onder de laadvloer de laadefficiëntie nóg verhogen. De LED-strips die de cargo-ruimte verlichten moeten naar eigen zeggen premium uitstralen. En hoe hoger de uitvoering natuurlijk, hoe meer premium. BMW biedt net zoals bij de Berline en Touring 3 afwerkingsniveau’s aan: Sport-Line, Luxury Line of Modern Line. Wie de foto’s bekijkt zal hoogstwaarschijnlijk ook al gemerkt hebben dat de 3-Reeks GT een M Sport Pakket aangemeten kreeg. Als je het ons vraagt, een wereld van verschil!

Bij de lancering is er keuze uit drie benzinemotoren en twee diesel krachtbronnen. Het vermogen gaat van een instappende 143 pk tot de 306 pk van de topper in het gamma: de 335i Gran Turismo met een befaamde zes-in-lijn onder de motorkap. De BMW 318d Gran Turismo en 320d Gran Turismo zijn de hypermilers. Standaard krijgt de 3-Reeks GT een aandrijving op louter de achterwielen en een manuele zesbak, waarmee BMW de dynamische bestuurder trouw blijft. Een groot deel van de klanten zal echter in volle comfort-modus opteren voor de uitstekende achttraps automaat. Maar met de 50:50 gewichtsverdeling en het enorm stijve lichtgewicht carrosserie zou ook de 3-Reeks GT geen enkele bochtencombinatie schuwen. Wij zijn alvast benieuwd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...