Preview: Toyota GT 86 Open Top Concept

Toyota-FT-86-Open-Concept-
Toyota komt naar Genève met het GT 86 Open Top concept. Krijgen we een opvolger of gaat het dak er gewoon af?

De Toyota GT 86 werd enthousiast ontvangen in de autowereld en ook onze redactie was lovend over   deze sportcoupé. PJS schreef zelfs: “Met de GT86 brengt Toyota de passie terug naar het merk.” Mooie woorden voor een unieke wagen die de lat voor een eventuele opvolger al meteen metershoog legt. Wat Toyota van plan is in Genève is nog niet helemaal zuiver, maar met een naam als “GT 86 Open Top concept”, lijken ze ons niet direct te gaan verrassen.

De Japanners zijn echter wel laaiend enthousiast en vragen zich af hoe dit concept bij het publiek zal worden onthaald. Daarnaast bevestigden ze dat de GT 86 OT al in de testfase zit en gaven ze al enkele schetsen mee. We zien een 2+2-zitter met een kleine retouch aan de kont, maar nog geen hints naar soft- of hardtopsysteem. Op vlak van paarden krijgen we dezelfde 200-formule uit de 2.0-liter boxer van de coupé.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...