Officieel: Mercedes C63 AMG “Edition 507”

Mercedes C63 AMG Edition 507
Mercedes brengt een extra pittige C63 AMG mee naar Genève, vol technologie uit de SLS.

Dat de Mercedes C63 AMG in de toekomst zijn 6.2-liter V8 gaat verliezen, zag iedereen al aankomen en moesten we enige tijd terug helaas ook officieus bevestigen. Maar niets belet Mercedes om de laatste vaandeldrager uit het gamma te laten met een big bang. Daarom komt de Duitse autobouwer naar Genève met een extra pittige variant van de C63 AMG die “Edition 507” werd gedoopt.

Weinig verrassend, verwijst die 507 natuurlijk naar het vermogen van de wagen. Dat werd opgekrikt met 50 pk, terwijl het koppel ook nog een piepklein duwtje kreeg tot 610 Nm. Om deze cijfers te bereiken gebruikte Mercedes heel wat onderdelen en technologie van de SLS AMG, waaronder een lichtere krukas en zijn exclusieve cilinderzuigers.

Dankzij de aanpassingen schiet de C63 AMG Coupé nu van 0-100 km/u in slechts 4,2 seconden, terwijl de Estate er amper 4,3 seconden over doet. De topsnelheid werd op beide wagens elektronisch begrensd tot 280 km/u. Om de wagen ook veilig tot stilstand te brengen, werden de remschijven opgewaardeerd tot composieten stuks met 360 mm diameter. Vooraan telt elke rode remklauw 6 pistons, achteraan 4.

Tot slot werd ook nog het uiterlijk licht uitgebouwd met een geventileerde aluminium motorkap en 19-inch AMG velgen met vooraan 235/35 banden, achteraan meten ze 255 mm breed. Enkele kleine details zoals de spoiler en de radiator omlijsting werden afgewerkt in pianozwart, terwijl de koplampen ook nog verduisterd werden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...