Europese problemen Ford zijn groter dan verwacht

Ford Genk
Ford krijgt maar geen vaste grond te pakken, dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers.

Dat Ford het enorm moeilijk heeft in Europa, is al langer geen geheim meer. De sluiting van Ford Genk is jammer genoeg maar het topje van de ijsberg, want de Blauwe Ovaal verwacht voor dit jaar een Europees verlies van maar liefst 2 miljard dollar. In een reactie op de cijfers ging de koers van het aandeel zwaar onderuit.

In 2012 leed Ford al een totaal verlies van 1,75 miljard dollar, terwijl 1,50 miljard dollar verwacht werd. De negatieve outlook voor ook dit boekjaar dwingt de aandeelhouders om het aandeel van de hand te doen. Al is het niet enkel Ford die problemen heeft, de hele Europese automarkt boert achteruit. Enkel de premium merken en de ware budgetmerken lijken stand te houden, maar de middenmoot krijgt geen vaste grond onder de voeten en blijft wegzakken. (Via: MoneyTalk)

Ford Genk bijzondere ondernemingsraad sluiting

Deel dit bericht:

1 reactie op "Europese problemen Ford zijn groter dan verwacht"

  1. WouterP 01-02-2013 om 14:56

    Ik snap dit toch niet.Hoe kan Ford zoveel verlies maken terwijl er in elke straat wel enkele Ford wagens staan…?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...