Officieel: Opel Zafira Tourer BiTurbo

Opel Zafira Tourer BiTurbo
Opel lanceert de snelste compacte zevenzitter met dieselmotor: de Zafira Tourer BiTurbo.

Op reis gaan met zeven personen en eventueel nog wat bagage, het heeft zo zijn invloed op de prestaties van de wagen. Daarom dacht Opel meteen een extra krachtige variant aan het Zafira Tourer gamma toe te voegen: de Zafira Tourer BiTurbo. Onder de motorkap komt het dieselblok dat we al kennen uit de Insignia: een 2.0-liter CDTI BiTurbo met een vermogen van 195 pk en een rijkelijk koppel van 400 Nm. Opel belooft een ultrasnelle gasrespons en een buitengewone trekkracht over een brede toerenband.


En dat merken we ook aan de cijfertjes: de Zafira Tourer sprint met deze dieselcentrale van 0-100 km/u in 8,9 seconden en haalt hij een topsnelheid van maar liefst 218 km/u. Bovendien levert de krachtbron deze prestaties aan een respectabel verbruik van gemiddeld 5,6 liter/100 kilometer. Het Zafira Tourer gamma groeit met deze aanvulling tot vijf dieselmotoren, drie benzinemotoren en één CNG Turbo-variant. Prijzen voor de BiTurbo starten vanaf 31.250 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...