Jaguar schrapt crossover


Jaguar duwt haar plannen voor een crossover opzij en gaat resoluut voor een instap-sedan.

Jaguar doet het goed de laatste tijd. Na de onthulling van hun stoere F-type, kwamen er geruchten over een Crossover. Hun prioriteiten zijn over het verloop van tijd echter gewijzigd. De eventuele crossover moet plaats maken voor een compacte sedan. Ze willen daarvoor niet meteen de Duitse concurrenten à la BMW 3-Reeks evenaren, ze willen deze met behulp van hun hoogstaande technologieën ook meteen inhalen.

De Britten opperen voor een combinatie van prestaties, efficiëntie en een verfijnde uitrusting, die over ongeveer drie jaar onthuld moet worden. Deze super sedan zou gebruik maken van dezelfde Premium Lightweight Architecture (PLA) als de volgende generatie XF en XJ. Op vlak van motorisaties mogen we betrouwen op Jaguars goede smaak en afwerking. Het worden dus moeilijke tijden voor de steeds duurder wordende Duitse middenklassers, waar je jaar na jaar meer opties moet aanvinken voor dezelfde uitrusting.

Jaguar XJ

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...