Gerucht: Audi RS6 Avant Plus


De geruchtenmolen rond een extra pittige Audi RS6 gaat steeds sneller draaien.

Het lijkt erop dat Audi 560 pk in een A6 niet voldoende vindt, of het gewoon wat meer mag zijn. Stephan Reil, hoofd van de Quattro-afdeling bij Audi, heeft in een interview bevestigd dat de Audi RS6 Avant vroeg of laat een Plus-variant krijgt, naar het voorbeeld van de TT RS Plus en de R8 V10 Plus. Audi produceert naargelang de vraag, er zou immers geen limiet komen op het productieaantal.

Wanneer de journalisten vroegen naar een mogelijk RS5 Plus, moest Stephan Reil bekennen dat de 4.2-liter V8 al vrij uitgeperst is. Twee procent extra vermogen zou de moeite niet lonen voor een extra variant, zelfs niet naar Audi-normen. Het chassis zou dan wel kunnen aangepast worden en het gewicht wat afgeschaafd, maar de klanten willen vooral één ding: power! Dat er daarentegen een RS7 Plus komt… is volgens ons alleen een kwestie van tijd. (Via: CarMagazine)

Officieel Audi RS6 Avant 2013 11

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: Audi RS6 Avant Plus"

  1. Carlos 01-02-2013 om 18:56

    Een, waarschijnlijke, 600-610pk is altijd mooi meegenomen om als optie te selecteren.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...