Sub-zero: Volkswagen Golf R in een ijsblok

Golf VII R Teaser ice
Volkswagen geeft al een voorsmaakje van hun Golf VII R, die waarschijnlijk eerst als concept komt.

Neem de Golf 7 R. Vul een reusachtige bak water en laat deze Hot Hatch in het water zakken. Vries het geheel vervolgens voorzichtig in en zet de countdown in gang. Dat is wat één of andere creatieve ziel bij Volkswagen bedacht en liet uitvoeren. De teller komt op nul binnen twee weken, maar de kans is groot dat er slechts een concept-versie zal ontdooien. De officiële productiewagen zou pas onthuld worden in September te Frankfurt.

De Golf 7 R zal waarschijnlijk een 2.0 liter TFSI blok ingelepeld krijgen, goed voor zo’n 290 pk. Deze power wordt dan door een manuele zesbak of automatische DSG naar het Haldex all-wheel drive – of eenvoudigweg: AWD – systeem geleid. Tot slot zou volgens de tellers op de website een topsnelheid van 250 km/uur mogelijk zijn. Als dat niet cool is!

Volkswagen Golf R

Let op: onderstaande foto dateert uit 2010

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...