Officieel: Volkswagen Golf VII 4MOTION

Volkswagen Golf VII 4MOTION
Volkswagen onthult de eerste vierwielaangedreven versies van de nieuwe Golf.

De Golf is nog maar net gelanceerd, maar voor de lente aanbreekt wil Volkswagen alvast de eerste vierwielaangedreven versies aan de man brengen. De eerste Golf 4MOTION dateert al van 1986, maar is nog nauwelijks te vergelijken met de technologie die de Duitsers vandaag in de Golf VII stouwen. De nieuwkomer krijgt een Haldex-koppeling van de vijfde generatie, het systeem weegt 1,4 kilogram minder dan het vorige en reageert voortaan ook een stuk sneller. Zowel de actieve veiligheid en het weggedrag gaan er dus op vooruit.

Vanzelfsprekend werd de Golf 4MOTION ook een stuk zuiniger. De configuratie is combineerbaar met twee dieselmotoren, die respectievelijk 105 pk en 150 pk leveren. De eerste verbruikt gemiddeld slechts 4,5 liter per 100 kilometer, de tweede heeft genoeg aan amper 0,2 liter meer. Om het even in perspectief te plaatsen: de Golf VI 4MOTION telde 10 pk minder, maar verbruikte 15 procent meer.

Verder biedt Volkswagen ook een uitgebreide standaarduitrusting aan. Naast een ruime veiligheidsuitrusting en elektronische snufjes die de vierwielaandrijving optimaliseren krijgt de Golf VII 4MOTION LED dagrijlichten, een airco, elektrische ruiten voor- en achteraan en een TFT touchscreen. In Duitsland betaal je voor de permanente aandrijving op de wielen een surplus van 1.800 euro, de Belgische prijzen zijn nog op komst.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...