Preview: Kia Pro_Cee’d GT

Kia cee'd pro GT
Kia komt naar Genève met een echte hot hatch: de Pro_Cee’d GT.

In Brussel kregen we de driedeurs Pro_Cee’d voor het eerst te zien, in Genève komt de gepeperde versie ervan. Deze krijgt een stoere body kit met nieuwe voor- en achterbumpers, strakke zijschorten en reusachtige luchtinlaten. Verder mogen ook LED-lichten niet ontbreken boven de typische Kia-honingraat grilles, waar deze keer een GT-badge op zal hangen. Er zijn nog geen interieurbeelden, maar Kia belooft wel aluminium pedalen en Recaro-stoelen.

Onder die “GT” zit gelukkig ook wat meer verscholen dan louter een body kit. Onder de kap komt er een 1.6-liter GDI turbomotor die getallen als 200 en 265 in paarden en Nm koppel tovert. De Pro_Cee’d GT gaat hiermee in 7,99 seconden naar de honderd. Om dit vermogen op de weg neer te zetten, mag hij maatje 18 aan, verstijft de ophanging en worden ook de remmen iets groter. Spannend!

kia pro cee'd gt 2

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Kia Pro_Cee’d GT"

  1. fre23 27-01-2013 om 11:06

    Ziet er zeer vet uit! Alleen lijkt het 0-100 cijfer niet echt snel voor die pk’s/nm’s. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...