Gerucht: Volgende Audi A8 rijdt zichzelf

Automatische Piloot Audi A8
Wanneer in 2016 de nieuwe Audi A8 zal uitkomen, neemt de wagen de controle in de file volledig over.

Niet alleen BMW, Volvo en Mercedes, maar ook Audi is hard bezig met het ontwikkelen van een automatische piloot voor haar wagens. De volgende generatie A8 zou er volgens Auto Motor und Sport alvast mee uitgerust worden, met de systemen getoond op de Consumer Electronics Show in Las Vegas als voorproefje.

Het futuristische automatische parkeersysteem zal het waarschijnlijk nog niet halen, maar de automatische piloot wel. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van twee radarsensoren, acht ultrasone sensoren en een breedlens videocamera. De bedoeling is echter niet om de bestuurder te vervangen, het systeem werkt immers slechts tot 60 km/u. Vooral filerijden zou dus minder stresserend worden, gezien de wagen dan zelf het stuur, de acceleratie en de remmen voor zijn rekening neemt. (Via: Auto Motor und Sport)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...