Officieel: Nissan 370Z Nismo

Nismo 370Z 2013
De Nissan 370Z Nismo kreeg een update en komt naar Europa!

Op het Autosalon van Parijs toonde Nissan een kleine update voor de 370Z, maar motorisch werd er niets veranderd: de 3.7-liter V6 levert nog steeds 328 pk en 362 Nm koppel. Niets mis mee, maar voor sommige klanten mag het toch net dat ietsje meer zijn. Huistuner Nismo nam het blok daarom onder handen en slaagde erin 344 pk uit het blok te toveren en dat aan 7.400 toeren per minuut. Het koppel nam toe tot 370 Nm.

Geen wereld van verschil dus, maar ook de gasrespons werd grondig aangepast voor een extra reactief karakter vanaf 2.000 krukasomwentelingen. De Nismo 370Z is uitsluitend met manuele versnellingsbak te verkrijgen en sprint van 0-100 km/u in 5,2 seconden. Daarnaast kreeg de 370Z een subtiele bodykit die iets meer downforce zou genereren. We zien een grotere diffuser, een geïntegreerde dubbele uitlaat, wijdere zijschorten, een vaste achterspoiler, hertekende bumper en een splitter.

Standaard rijdt de Nismo 370Z op 19-inch lichtmetaal, met 245/40 rubber vooraan en 285/35 Bridgestone Potenza’s achteraan. Verdere aanpassingen zijn een 10 mm lagere rijhoogte en opgewaardeerde dempers, veerpoten en remmen. Binnenin krijg je een knap Alcantara stuurwiel met exclusieve Nismo sportzetels in een rood-zwarte kleurencombo.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...