Gerucht: vier turbo’s voor Porsche 960

Porsche 960 2017
Volgens de laatste geruchten zou Porsche een quad-turbo sportwagen op de markt brengen.

Een Bugatti Veyron mag dan wel vier turbo’s hebben, over de rest van het auto-landschap is het een uiterste zeldzaamheid. Toch zou de Porsche 960, die momenteel nog schuil gaat onder codenaam FeFi (Ferrari Fighter), volgens Automobile Magazine een middenmotor krijgen met een quad-turbo. Ook exotisch is de configuratie: geen V8, maar veen 3.9-liter achtcilinder boxermotor met twee intercoolers voor de vier turbo’s. Tot slot zouden vier variabele nokkenassen gebruikt worden.

Alles zou goed zijn voor maar liefst 650 pk, waarmee de sprint van 0-100 km/u niet langer dan 2,5 seconden zou duren. Verder is nog weinig geweten van de wagen, maar door de geruchtenmolen circuleren nog berichten over een lichtgewicht platform uit aluminium, staal, koolstofvezel, magnesium en titanium. De 960 zou daarmee slechts 1.360 kg in de weegschaal leggen. Een GT-variant zou nog 91 kilogram extra kunnen verliezen. Allemaal speculatie, of toch iets van waar? Wij zijn benieuwd, maar een productie zou pas gepland zijn tegen begin 2017. Even afwachten dus! (Via: WCF)

porsche-960_2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...