Preview: Mercedes Formule 1 V6 Turbo

Mercedes V6 Turbo 2014 F1
De toekomst van de Formule 1 klinkt iets minder luid, maar blijft oorverwarmend.

Mercedes heeft de eerste stappen richting het seizoen van 2014 reeds gezet. Dan worden de V8-motoren vervangen door V6 turbomotoren, en volgens Andy Cowell zullen deze voor minstens evenveel spektakel zorgen. De hoofdingenieur van de motorenafdeling zegt dat de V6-motoren dan wel iets stiller klinken, maar daarvoor niet minder lekker.

Formule 1 baas Bernie Ecclestone liet al anders horen, maar de constructeurs hebben nog eventjes de tijd om wat akoestische optimalisatie uit te voeren. En hoe hard Bernie de downsizing ook zou haten, de komst van de turbomotoren lijkt onafwendbaar. Bovendien zouden de 1.6-liter turbo’s een stuk meer koppel leveren dan de huidige krachtbronnen, wat ongetwijfeld voor spektakel zal zorgen bij het uitkomen van een bocht op een nat wegdek.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...