Officieel: Renault Captur

Renault Captur 2013
Renault zal in Genève de Captur voorstellen: een compacte crossover met MPV-allures.

Op het Autosalon van Genève in 2011 stelde Renault de Captur Concept voor, een creatie van Laurens van den Acker die vrij futuristisch oogde en wel zo goed de wagen van Spiderman kon zijn. Nu twee jaar later zal Renault de productieversie voorstellen, een flink stuk braver maar wel klaar voor de weg. De Fransen beloven het uiterlijk en de hoge zitpositie van een compacte SUV gecombineerd met de ruimte en moduleerbaarheid van een MPV.

Uiterlijk krijgt de Captur enkele trekjes mee van de nieuwe Clio. Bedoeling was de wagen er vriendelijk te laten uitzien zonder minder robuust over te komen. Net zoals de 500L bij Fiat en de DS3 bij Citroën werd gekozen voor een tweekleurige exterieurafwerking. En de Captur blijft zeer compact: de totale voertuiglengte bedraagt slechts 4,12 meter.

Binnenin staat personalisatie hoog op de agenda en krijg je meer ruimte dan je van de buitenafmetingen verwacht. Er is een moduleerbaar interieur, een grote koffer en er zijn innovatieve bergruimtes. Bovendien gaat Renault voor een uitgebreide standaarduitrusting: key-less go, een hill start assist en parkeersensoren achteraan voegen geen enkele euro toe aan de basisprijs.

Onderhuids staat de Captur op hetzelfde platform als de nieuwe Clio, wat volgens onze laatste rijtest zou moeten resulteren in een aangenaam sportief rijgedrag zonder compromissen op vlak van comfort. Onder de motorkap worden ook dezelfde motoren verwacht: van driecilinder benzinemotor tot 1.5-liter diesel. De Captur zal geproduceerd worden in de Spaanse fabriek te Valladolid en wordt officieel in Genève onthuld binnen een kleine twee maanden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...