Bevestigd: Mercedes S-klasse in 6 varianten

S-klasse 2013 Render
Het lijkt misschien wat voorbarig, maar 2013 wordt sowieso het jaar van de nieuwe Mercedes S-klasse. En er is nog meer op til, bij monde van het opperhoofd van Mercedes, Dr. Dieter Zetsche.

De S-klasse is algemeen aanvaard als de meest comfortabele limousine. Meer nog dan een A8 en al zeker dan een 7-reeks. De grootste concurrent van de nieuwe S-klasse is dus vooral de huidige versie, al komt – in dezelfde prijsklasse – de Range Rover verrassend dichtbij.

Over ontploffende autogordels en de veelheid aan veiligheidssystemen stuurde Mercedes al het een en ander de wereld in, maar hun nieuw topmodel helemaal weghouden van cameralenzen is jammer genoeg niet gelukt. Die laten toe om het volgende te besluiten: qua proporties zal hij nauwelijks veranderen, maar in de flank komt er een vouw bij en het gezicht zal veel meer uitgesproken worden. Het interieur, met alle belangrijke toetsen rondom de draai-drukknop gezet, vereist een absoluut minimum aan bewegingen en lijkt bijna bedoeld om zo weinig mogelijk calorieën te verbruiken tijdens het autorijden.

Terug naar Dr. Zetsche, want de man bevestigde gelijkaardige geruchten door op de vooravond van het autosalon in Detroit concrete informatie te geven over varianten van de nog te onthullen S-klasse. Het eerstvolgende wordt een coupé, vergelijkbaar met de huidige CL-klasse. Die debuteert volgend jaar, op Geneve ’14. Nummer drie in de reeks wordt een driedeurs cabriolet. Verder komt er een verlengde versie, die het vacuum moet opvullen dat achtergelaten werd toen Maybach ter ziele is gegaan. Een versie die ook als apart model wordt gezien en waarvoor we best nu al enkele superlatieven verzinnen, is de versie die door huistuner AMG zal afgeleverd worden. Maar de verassing komt in de staart, want voor het eerst komt er ook een breakversie. Die zal ongetwijfeld letterlijk en figuurlijk de lijnen volgen van de CLS Shooting Brake, maar afwijken van de berlinevorm is hoe dan ook gedurfd. En wat de standaard S-klasse betreft: volgens sommige bronnen zou enkele maanden al de officiële onthulling plaatsvinden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...