Opel trekt downsizing dieselmotoren verder

Opel 1.6 ECOTEC
Opel vervangt de 1.7-liter CDTI door een 1.6-liter CDTI ECOTEC met 136 pk.

Opel moderniseert haar dieselgamma en vervangt de bestaande 1.7-liter viercilinder door een 1.6-liter. Ook de minder krachtige versies van het 2.0-liter aanbod worden geschrapt en worden door de nieuwkomer opgevangen. Het vermogen en koppel gaan erop vooruit tot respectievelijk 136 pk en 320 Nm, terwijl het brandstofverbruik met 10 procent vermindert. Ook andere vermogens zullen beschikbaar zijn. Geluids- en trillingsdemping werden tot slot sterk geoptimaliseerd.

De nieuwe krachtbron werd ontwikkeld door een internationaal team van GM-ingenieurs in Turijn, Rüsselsheim en de Verenigde Staten en zal vanaf het voorjaar geproduceerd worden in de Hongaarse Szentgotthard fabriek. Opel heeft bovendien een streepje voor, want het aluminium blok met gesloten (“closed-loop”) verbrandingscontrole voldoet meteen al aan de toekomstige Euro 6-emissienorm.

Opel Mokka 2012 03

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...