Nissan komt met kleine broer voor 370Z

Nissan esflow concept
Nissan is bezig met de ontwikkeling van een kleine sportwagen, die zich net onder de 370Z zal positioneren.

De Mazda MX-5 heeft het momenteel voor het zeggen in het compacte sportsegment. Tijd dus voor de constructeurs om achter hun tekentafel te kruipen en concurrentie te bieden. Zo is er bij BMW een Z2 in de maak en blijkt nu ook dat Nissan bezig is met een nieuwe, kleine sportwagen..

En dat is nu ook officieel dankzij de bevestigende woorden van hoge piet Andy Palmer op het autosalon in Detroit. Nissan zal BMW volgen op hun weg naar het compacte sportsegment. De bolide wordt de meest instapklare sportwagen uit Nissan’s gamma en staat dus onder de Z-modellen en mijlenver van de GT-R.

Verder verwachten we een styling van het team dat verantwoordelijk was voor de Juke, een jeugdige aanpak dus! Onder de motorkap vermeldt Palmer een propere oplossing. Een elektrische of hybride aandrijflijn lijkt dus niet onlogisch! Tot slot bevestigde de vice-president  nog dat we de wagen binnen het jaar te zien zullen krijgen als concept en de productie ergens in 2015 zal plaatsvinden. Spannend!

nissan esflow concept

(foto’s van Nissan Esflow concept)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...