Gelekt: nieuwe BMW X5

BMW X5 gelekt
Er heerst vandaag een gespannen sfeer in München, en meerbepaald in de BMW-toren. Gisteren zijn er, voor de officiële lancering, beelden van de nieuwe X5 gelekt.

Tussen al het beursnieuws komt zo ook op onverwachte manier groot nieuws naar buiten. Deze generatie zal intern de naam F15 meekrijgen, en moet de huidige E70 vervangen. Waar de eerste beelden van de meer recente BMW’s deze journalist tevergeefs naar de toetsen Ctrl-Z deden grijpen, lijkt deze iteratie van de X5 op het eerste gezicht niet onaardig.

De spyshots lieten al blijken dat er net als bij de 3-Reeks koplampen zouden zijn die de grille raken, maar op deze beelden – die van een websiteontwerp lijken te komen – schijnt dat ook de oer-SUV van het merk niet te misstaan. Maar net als bij eerder vermelde BMW’s, wachten we best af tot we hem in the metal hebben gezien.

Verder is de X5 ook gegroeid, om zich duidelijk te distantiëren van de X3. Want qua looks is hij er een stuk dichter naartoe gekropen. Ook zal hij zuiniger worden. Daar moeten een viercilinder diesel en ook een hybride-versie zorgen. Meer details komen ongetwijfeld heel binnenkort. De nieuwe X5 wordt eind dit jaar in de showrooms verwacht. (via: AE)

Gelekt X5 2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...