Officieel: Nissan GT-R nog sneller!

Nissan GT-R 2013
De Nissan GT-R 2013 sprint nu van 0-100 km/u in slechts 2,7 seconden!

2,83 seconden van 0-100 km/u is snel, maar volgens Nissan niet snel genoeg. De Japanners installeerden in de GT-R voor 2013 nieuwe injectoren, herzagen de turbo en zorgden ervoor dat de oliedruk voortaan stabieler blijft bij langdurig prestatiegericht rijden. De 3.8-liter V6 levert nog steeds 550 pk, maar zou nu responsiever zijn in de middelste en hoogste toeren.

Verder pasten de ingenieurs ook de demping aan, de vering en de voorste anti-roll bar om een betere stabiliteit te hebben aan hoge snelheid. Daarnaast kreeg ook de cardanas een update om beter te weerstaan aan gemartel van de bestuurder tijdens circuitgebruik en veelvuldig gebruik van de launch-control. Alle aanpassingen volgden uit het analyseren van data van de GT-R’s die deelnamen aan de 24-uren van de Nürburgring, het circuit dat de MY2013 voortaan een dikke 2 seconden sneller aflegt.

Lees hier onze roadtrip met de Nissan GT-R 2012 (+Video)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Nissan GT-R nog sneller!"

  1. Carlos 12-01-2013 om 19:25

    Het is en blijft ‘nen dikken bak’!! Heerlijk stukje techniek waar je maar geen genoeg van krijgt.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...