Officieel: nieuwe Lexus IS

Lexus IS 2013 IS300h IS250
Lexus zal binnenkort de nieuwe Lexus IS voorstellen op het autosalon van Detroit. We zetten alvast de eerste feiten op een rijtje.

Zowel van buiten af, aan de binnenkant alsook onderhuids gaat de nieuwe Lexus IS meer gaan gelijken op zijn grote broer: de Lexus GS. Aan de buitenkant merken we dat door de sportievere looks met gestroomlijnde scherpe lampen en designlijnen, terwijl dat aan de binnenkant te merken is aan een zeer hedendaags dashboard en een piekfijne materiaalkeuze. Er is wat meer ruimte voor zowel bagage als passagiers achteraan. Dit is te danken aan een langere wielbasis en een dunnere zetel vooraan.

Onderhuids is de grootste verandering het feit dat de Lexus IS voor het eerst beschikbaar zal zijn als hybride. De IS300h is de motorisatie in kwestie die zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor zal gebruiken voor de aandrijving. Echt sportief zal het allemaal niet worden, maar dankzij het F-Sport pakket kan je je IS alleszins als sportief laten ogen. Op het instrumentenpaneel vinden we met de centrale ring bijvoorbeeld een knipoog naar de Lexus LF-A terug.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...