Officieel: Audi SQ5 3.0 TFSI

Audi SQ5 TFSI
Audi lepelt nu ook een extra dikke benzinemotor in de Q5.

Tot vandaag was de Audi SQ5 enkel beschikbaar met een 3.0-liter TDI die 313 pk en 650 Nm levert, maar in Detroit zullen de Duitsers ook een dikke benzineversie voorstellen. Met een 354 pk sterke 3.0-liter TFSI wil Audi vooral de Amerikaanse, Canadese en Chinese markten bedienen. Er zijn geen plannen om de wagen in Europa te lanceren.

Naast 354 pk levert de supercharged V6 470 Nm koppel, permanent verdeeld over de vier wielen via een achttraps tiptronic automaat en quattro-aandrijving. Schakelflippers aan het stuur zijn standaard en laten je toe door te gaan tot 6.500 toeren per minuut. De sprint van 0-100 km/u duurt 5,3 seconden; 0,2 seconden trager dan de zelfontbrander. De topsnelheid is naar Duitse gewoonte begrensd op 250 km/u.

Uiterlijk valt de SQ5 vooral op door zijn 30 millimeter lagere rijhoogte en zijn enorme 20-inch velgen. Voor de echte gangstas zijn er ook 21-inch exemplaren beschikbaar. Verder krijgt de SQ5 een unieke platinum grille, onderscheidende bumpers en een subtiele dakspoiler. Ook twee exterieurkleuren werden exclusief voor de sportieve SUV ontwikkeld: Estoril Blue en Panther Black.

Binnenin overheerst zwart, terwijl de zetels bekleed werden met een combinatie van Pearl Nappa leder en Alcantara. Standaard inlegplaatjes zijn uit gebrusht aluminium, al zijn Carbon Atlas, een Piano finish of Beaufort hout optioneel. De standaarduitrusting omvat verder xenon koplampen met LED dagrijlichten en een beschermende laaddrempel uit roestvrij staal. Vanaf het derde kwartaal rolt de SQ5 TFSI de deur uit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...