Officieel: Peugeot 2008

Peugeot 2008 2013
Peugeot onthult de 2008 officieel, al is de première pas voor het autosalon van Genève.

Al zijn er geen grote verrassingen -en zijn er helaas geen extra foto’s- kwam Peugeot vandaag naar buiten met de officiële details over de Peugeot 2008. De kleine crossover werd gebaseerd op de 208 en moet het vooral opnemen tegen de Nissan Juke, die ondanks zijn excentrieke uiterlijk her en der geliefd is. De 2008 is met 4.160 mm alvast 25 mm langer dan de Juke, terwijl de styling net iets voorzichter is.

De Peugeot 2008 zal enkel voorwielaandrijving krijgen, zij het met enkele technologische extraatjes als “Grip Control” die enig off-road gebruik toch mogelijk moeten maken. Motoren zullen geleend worden van de 208, inclusief een nieuwe 1.2-liter driecilinder. De gekende 1.6-liter e-HDI zal ook van de partij zijn met een uitstoot van slechts 99 g/km in de meest ecologische versie. Meer details zullen vrijgegeven worden net voor het autosalon van Genève in maart, waar de auto officieel in première zal gaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...