Jaguar XFR Sportbrake in de pijplijn

Jaguar XFR Sportbrake
We droomden onlangs nog luidop over de Jaguar XFR-S Sportbrake. Mocht die er niet komen, kunnen we ons allicht troosten met de Jaguar XFR Sportbrake.

In een recent interview met Autocar liet de Global Brand Director van Jaguar, Adrian Hallmark, zich ontvallen dat de Jaguar XFR Sportbrake misschien wel in de pijplijn zou kunnen zitten. Deze XFR Sportbrake zou niet enkel goed zijn voor 510 pk en een sprint van nul naar honderd in minder dan 5 seconden, maar zou tegelijk ook 1.500 liter bagage kunnen meezeulen.

De kracht van dit monster zou afkomstig zijn uit een 5.0 liter grote V8 benzinemotor met supercharger die een heerlijke grom nalaat. Er zouden bij de ontwikkeling wel moeilijkheden voorzien worden met de ophanging achteraan en bovendien vreest Jaguar dat de markt voor dit model niet al te groot zou zijn. De Audi RS6 Avant is een behoorlijk te duchten tegenstander. Toch wordt het niet uitgesloten dat er 300-tal exemplaren op de markt zouden komen.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Jaguar XFR Sportbrake in de pijplijn"

  1. mrnix 03-01-2013 om 19:12

    logisch als je ziet dat ze moeten concurreren tegen de RS6, welke accelereert in 3.8 (of was t 9) sec

Reageer

Reactie aan het plaatsen...