Officieel: Bentley Continental GTC Speed

Bentley Continental GTC Speed 2013
2013 is nog maar net begonnen en Bentley maakt het al speciaal, het gooide namelijk het dak van hun nieuwe Continental GT Speed en brengen daarmee wereld’s snelste vierzitscabrio!

Ten opzichte van de gesloten Speed variant zijn er bijzonder weinig verschillen, maar dat zal de toekomstige eigenaar niet zoveel interesseren. Bentleys zijn altijd gefocust op elegantie en comfort zonder aan vermogen te moeten inboeten, maar bij deze GTC Speed zijn die verhoudingen wat meer rechtgetrokken. Maar liefst 625pk en 800Nm (!) levert de W12, wat goed is voor een dakloos stoplichtsprint in 4,4 seconden. Allemaal bijzonder stevige cijfers, maar het wordt minder als je beseft dat deze ultieme cabrio 2.500kg in de weegschaal legt. Dat is 175 kg meer dan de gesloten variant, maar veiligheid primeert nu eenmaal bij de omvorming.

De ecorijders onder ons zoeken best nog even verder, ondanks een motorupdate – 15% minder verbruik – haal je officieel nog steeds 15 liter benzine per 100 km. Bij enthousiast cruisen aan de Cote d’Azur mag je daar nog wat litertjes bijtellen. Deze Continental GTC Speed is enkel maar te verkrijgen met het Mulliner uitrustingsniveau, waarmee hij hét pareltje van de Continental reeks wordt. Prijzen zijn er momenteel nog niet, maar als we de huidige GTC Speed prijs erbij nemen – €229.053 – dan weet je perfect in welke hoeveelheden je moet denken. De opvallende paarse koetswerkkleur is uiteraard slechts een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is, elke Bentley wordt naar goede gewoonte volledig met de hand gemaakt. In vergelijking met de gewone Continental GTC krijgt de Speed een aangepaste matrixgrille vooraan, andere luchtopeningen en 2 platte ovalen uitlaten.

Deze week maakt de Continental GTC Speed zijn opwachting met het publiek op het Autosalon van Detroit, Bentley hoopt de eerste exemplaren nog te leveren voor de zomer van 2013. Sinds 2003 heeft Bentley al meer dan 26.000 exemplaren van de Continental verkocht, en met deze Speed variant proberen ze hun succesverhaal nog even te laten door lopen. De nog sportievere Bentley fanboy kan vanaf nu al beginnen uitkijken naar de Continental Supersports Convertible, mocht die er ooit komen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...