Gerucht: Audi A2 geschrapt

Audi A2 concept/Fahraufnahme
Volgens de laatste geruchten heeft Audi de plannen voor een nieuwe A2 stopgezet.

Op het autosalon van Frankfurt toonde Audi een vervanger voor de revolutionaire A2, maar reeds deze zomer indiceerden geruchten dat het model geschrapt zou worden. En die berichten krijgen vandaag officieuze bevestiging, want interne Audi-bronnen zouden in een gesprek met Autocar gezegd hebben dat de lessen geleerd uit het A2-project zullen toegepast worden op komende modellen, maar het model zelf van de baan werd geveegd. Onzekerheden over de toekomstige elektrische mobiliteit zouden aan de basis van de beslissing liggen.

De nieuwe Audi A2 zou een aluminium spaceframe hebben gekregen en zowel als plug-in hybride als elektrisch voertuig op de markt zijn gekomen. Het concept had een gewicht van amper 1.150 kilogram en een elektromotor die 116 pk leverde. De krachtbron, voorzien van elektriciteit via een lithium-ion batterijpack onder de voertuigbodem, zorgde bovendien voor 270 Nm koppel en stuurde de A2 in 9,3 seconden naar 100 km/u. De autonomie bedroeg naar schatting 200 kilometer. Maar daar komt dus niets van in huis, de BMW i3 krijgt enige tijd vrij spel. (Via: Autocar)

Audi A2 concept/Standaufnahme

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gerucht: Audi A2 geschrapt"

  1. claeys 02-01-2013 om 22:21

    Vind dit eigenlijk wel goed nieuws. Dat vorige model a2 was toch ook paar iets apart. Ben blij dat ik dat niet veel tegenkom. al zou dit model wel concurrentie kunnen geweest zijn voor de 500 en dergelijken. En vernieuwend omdat het hybride zou geweest zijn… Dus daar heeft audi nog eventueel een gaatje op te vullen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...