Gerucht: 4.0-liter turbo voor C63 AMG

Mercedes C63 AMG Coupe Ducati 848 Blonde Babe
Volgens geruchten zou de nieuwe Mercedes C63 AMG een 4.0-liter V8 turbomotor onder de motorkap krijgen.

Hoewel de huidige C63 AMG nog steeds het voorrecht geniet een atmosferische aandrijving te hebben, zal ook dit model in de toekomst moeten buigen voor downsizing en turbo’s. De volgende C-Klasse AMG zou volgens de laatste geruchten geen 5.5-biturbo, maar een 4.0-liter V8 turbomotor krijgen.

De huidige atmosferische 6.2-liter levert 450 pk, wat het nieuwe blok probleemloos zal evenaren. In een Black Series zou het blok tot 600 pk op het wegdek kunnen neerzetten. De nieuwe krachtcentrale zal ook gebruikt worden als vervanger voor de atmosferische 5.5-liter in de SLK55 AMG. Bovendien zou de C63 AMG optioneel ook met vierwielaandrijving worden aangeboden. (Via: Autocar)

C63 AMG Coupe Black Series (14)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...