Autosalon Brussel 2013: Opel Line-up

header_opel_brussel
Drie Belgische premières in compleet verschillende segmenten: Opel komt met luide trom naar Brussel.

De Opel Adam, de auto die alleen cooler was geweest als er een oorringetje aan z’n buitenspiegel hing, zal ongetwijfeld het meest in het oog springen op de stand van Opel. De nieuwe A-segmenter, die we al even mochten proefrijden, is immers vanaf begin 2013 verkrijgbaar. De ettelijke personalisatiemogelijkheden, van wielclips tot de LED-sterrenhemel, moeten garanderen dat iedereen een Adam naar zijn of haar smaak kan configureren. Hip, sportief of ingetogen. En dat vanaf €11.650!

Een heel ander beest presenteert Opel dan weer met de nieuwe Mokka. Eerder dit jaar maakte het Amerikaans-Duitse merk haar frisse kijk op een compacte SUV bekend. Voor de meer dan 40 000 verkochte exemplaren vóór de lancering zal diegene die daar verantwoordelijk voor was waarschijnlijk een extra fles kraken dezer dagen. Een (optionele) intelligente vierwielaandrijving en Duitse kwaliteit zijn de belangrijkste eigenschappen van de kleine broer van de Antara. Naast de vanafprijs van € 17 490, uiteraard. Beide SUV’s kunnen uitgeprobeerd worden op een heuse 4×4-piste bij paleis 11.

De derde première is die van de Astra Sports Sedan. Naast de hatchback, de break en de OPC-versie wordt dit straks de vierde carosserievariant. Het is een berline geworden met Astra-snoet. De Astra is het best verkopende model, en deze auto, die eerder voor de Aziatische markt bestemd lijkt, kan dit alleen maar versterken. Er zijn niet minder dan 7 motorversies verkrijgbaar, op basis van de bekende diesels (1,3- en 1,7-liter) en benzines (1,4- en 1,6-liter). De zwaarste benzineversie is 180pk sterk, de ‘zwakste’ motor is de 1,3-liter diesel met 95 pk. De Sports Sedan komt dus sowieso goed van zijn plek.

Geen première, maar zeker ook interessant is de Opel Ampera. De elektrische wagen met benzinemotor als range extender kan 40 tot 80 km zuiver elektrisch rijden met een volle batterijlading, waarna de benzinemotor aanslaat en de elektromotoren van stroom voorziet via een generator. Proefrijden kan, op de testpiste rond paleis 1.

Verder zijn ook de bedrijfsvoertuigen vertegenwoordigd door de Movano, Vivaro, Combo en Corsa Van. Ook is er aandacht voor het individueel uitrusten van die voertuigen, zodat ze werkklaar zijn voor pakweg een schrijnwerker.

Bij de dreamcars tenslotte maakt een Astra OPC de opwachting. Met 280 pk (uit een 2,0-liter motor!), een sperdifferentieel tussen de voorwielen en de geslaagde styling leben Sie Autos.

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...