Autosalon Brussel 2013: Toyota Line-up

Test Toyota GT86
Blikvangers op de stand van Toyota zijn de nieuwe Auris, de Verso facelift en de ‘driftige’ GT86.

Wie in Brussel de stand van Toyota een bezoekje zal brengen, merkt ongetwijfeld de nieuwe Auris op. De nieuwkomer ziet er een stuk sportiever uit dan zijn voorganger en ging er ook technisch een stap op vooruit. De wagen weegt 40 kilogram minder en krijgt tegelijk een grotere koffer: van 336 naar 360 liter. De instapper is de 1.33-liter benzinemotor die we al kennen uit de Yaris, goed voor 99 pk. Maar er is ook een 1.4-liter of zelfs 2.0-liter diesel beschikbaar, en natuurlijk een hybride! De Auris Touring Sports Hybrid (prototype), de breakversie, staat er net als in Parijs ook.

Een ander model uit het gamma dat onlangs vernieuwd werd, is de Verso. Terwijl Toyota spreekt van louter een facelift, kreeg het model toch 470 nieuwe onderdelen aangemeten. Esthetisch sluit de wagen sterk aan bij de Auris, binnenin ging de functionaliteit er nog een stuk op vooruit. Het Toyota Easy Flat-7 zitsysteem zorgt voor totaal 32 verschillende zitmogelijkheden, de tweede zetelrij kan daarbij 19,5 centimeter verschoven worden. Dankzij een betere materiaalkeuze kan de Verso bovendien veel beter dan voorheen de Duitse concurrentie aan.

Verder toont Toyota ook de iQ, Aygo, Yaris en Avensis. Maar het zou geen salon voor vrijetijdsvoertuigen zijn zonder de Land Cruiser (V8) en de Hilux, die beiden geen enkel terrein uit de weg gaan. Aan de andere kant van het spectrum is er ook nog de GT86, die liever zijwaarts gaat dan de apex kust. Tonnen plezier, dat alvast wel! Maar minder voor de partners van de gelukkigen, als we dit reclamefilmpje mogen geloven. Hoe dan ook, voor ieder wat wils op de stand van Toyota in Brussel!

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...