Autosalon Brussel 2013: Suzuki Line-Up

Suzuki Alto 2009
Suzuki staat bekend om kleine compacte wagens aan de man te brengen, maar dat neemt niet weg op groots uit te pakken op het komende Autosalon.

De Japanners gebruiken daarvoor een handige techniek die zowel de commerciële als niet-commerciële klanten weten te appreciëren. Hun eyecatcher wordt ongetwijfeld de Suzuki Alto, niet voor niets de best verkopende wagen in het A segment in 2010. Met zijn efficiënte driecilinder en guitig design zal Suzuki ook in 2013 menig harten doen veroveren.

Daarnaast kunnen we in Brussel ook kennismaken met de vernieuwde Suzuki Splash. Deze is er al sinds 2010 en had nood aan een visuele opfrisser. De voorzijde werd grond aangepakt, de achterzijde kreeg enkel een soort van diffuser geplaatst. Binnenin werd de zetelbekleding vervangen en kreeg de meterset ook een update. Motorisch werd de diesel achterwege gelaten, sinds de afschaffing van de ecopremie kiezen klanten toch meer volop voor de 1.0 en 1.2 VVT benzineblokken.

De amusante Swift is uiteraard ook van de partij op het Autosalon in alle geuren en kleuren, maar de Sport en de 4X4 springen er toch mooi uit. De Sport is dé betaalbare driverscar die sportiviteit weet te combineren met veelzijdigheid. Daarnaast is de Swift 4×4 waanzinnig populair in het heuvelachtige Zuiden van België, zeker in de winterperiode kan het daar wel eens penibel worden. Met slechts een minieme meerkost en dito verbruik zijn de hoge verkoopcijfers logisch te verantwoorden.

De Suzuki SX is ook aanwezig, die zijn 7e salon van Brussel al meemaakt. Met de Ontario editie proberen ze de verkoop nog wat op te krikken, een special edition doet het altijd goed. De Jimny is er ook nog altijd, zelfs na 15 jaar blijft deze wagen in de smaak vallen bij een specifiek koperspubliek. Niet enkel privépersonen zwichten voor deze SUV, ook heel wat professionele klanten kozen voor deze terreinridder. Met een lichte facelift werd hij aan de buitenzijde wat gestroomlijnder, terwijl de materialen aan de binnenzijde ook terug volledig up to date werden gebracht. Om deze versie direct goed te lanceren werd er ook gekozen voor een special edition, de Jimny X-Plorer.

Voor diegene die een SUV zoeken met iets meer comfort dan de Jimny is er gelukkig nog de Grand Vitara. Ook deze kreeg een beperkte facelift voor het modeljaar 2013 met een nieuwe grille en bumper, het interieur kreeg nieuwe zetelbekledingen en deurpanelen. Voor de geïnteresseerden, het reservewiel kan terug gemonteerd worden aan de achterzijde. De Grand Vitara ziet er misschien niet de stoerste in het segment uit, maar hij kan wél zijn mannetje slaan in ruige gebieden, zo getuigt een probleemloze deelname aan de befaamde Trofee Rose Des Sables woestijnrally.

Suzuki Swift Sport

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...