Gerucht: Volgende Nissan GT-R wordt hybride?

nissan GT-R
De eerste GT-R was al te koop in 2008. Sindsdien kreeg Godzilla al vijf upgrades en tegen alle verwachtingen in, zullen er nog twee volgen en blijft de GT-R te koop tot 2017.

Niet getreurd, de ingenieurs van Nissan zijn al volop aan het sleutelen aan een next-gen GT-R en deze krijgt behoorlijk wat vernieuwing. Op het lijstje staat voorlopig een aerodynamisch pakket dat het uiterlijk nog meer downforce en stabiliteit zal meegeven, nieuwe koplampen en uiteraard een nieuwe krachtbron. En het is bij dat laatste puntje dat er nog heel wat onzekerheden zijn.

Volgens geruchten zou Nissan een soort van “elektronisch apparaat” integreren, dat het verbruik ten goede moet komen. Enkele mogelijkheden dus. Eerst en vooral zou het een hybride systeem kunnen zijn gelijkaardig aan dat van de Infiniti Essence concept, dat goed is voor zo’n 600 pk. Tweede mogelijkheid is een turbo-generator combinatie, die zich nog in een testfase bevindt. Dit zou betekenen dat de GT-R een start-stop functie krijgt alsook cilinderuitschakeling zoals bij de nieuwe Lamborghini Aventador.

Het wachten tot 2017 blijft lang en er kan dus nog immens veel veranderen. Wij hopen alleszins op een nog performantere Godzilla, die ook fiscaal betaalbaar blijft in de Nederlanden. (Via: WCF)

Roadtrip Nissan GT-R MY 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...