Autosalon Brussel 2013: Mercedes Line-up

Mercedes A-klasse autosalon Brussel 2013
Mercedes staat nog steeds voor stijl en le grand chique. Ze komen ook naar Brussel en niet enkel met hun nieuwe A-klasse.

De vernieuwde A-klasse is reeds te zien op Vlaamse wegen en kunnen we dus niet meer als “nieuw” bestempelen, maar omdat er radicaal gebroken wordt met vorige generatie is hij toch noemenswaardig! Het Duitse BMW-1-broertje heeft een veel sportievere lijn dan zijn voorgangers, alsook een dynamischer interieur. In totaal zullen drie verschillende varianten geleverd worden: Urban, Style en AMG Sport. Elke variant krijgt zijn eigen visuele kenmerken, zo krijgt de AMG Sport rode accenten, een unieke vooras, een aangepaste ophanging en exclusieve 18″ vijfspaaks velgen. Op vlak van motorisaties ook keuze zat. Zo zijn er zowel benzinevarianten als diesels verkrijgbaar die kracht leveren via een manuele zesbak of een 7trapsautomaat met dubbele koppeling.

Iets groter is de Mercedes CLS Shooting break. Bijna 5 meter en een prachtig uitgesproken lijn doet menig harten smelten. Ook banden zullen smelten met cijfers als 525 pk en 700 Nm koppel. De Edition 1 variant voert het vermogen van de 5.5-liter biturbo op tot 557 pk, het koppel blijft in dat geval steken op een bandenverscheurende 800 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u duurt respectievelijk slechts 4,4 en 4,3 seconden.

De nadruk van Brussel ligt echter ook op bedrijfsvoertuigen. Reden genoeg dus om hun nieuwe Mercedes Citan voor te stellen. Met als basis de Renault Kangoo wordt Mercedes ontmaagd in de klasse van de kleine bedrijfswagens. Kopers kunnen kiezen tot drie lengtes en drie dieselmotoren van 75, 90 en 110 pk. Tot slot ook de optie voor een 1.2 benzine met 114 pk. Misschien komt er later ook een elektrische versie volgt zoals bij de Kangoo Z.E., maar dit is nog niet duidelijk.

Mercedes kennende zullen er ongetwijfeld ook een aantal publiekstrekkers staan. Zij het op de Dreamcar stand, zij het op hun particuliere stand, een SLS AMG of dergelijke zal zeker ook te vinden zijn.

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...