Autosalon Brussel 2013: Ford Line-up

Test Ford B-Max 2012
Ford toont in Brussel naast de B-Max ook de nieuwe Fiesta, Kuga en vele andere blikvangers.

Het was niet het beste jaar voor Ford. In Europa lijdt de blauwe ovaal zware verliezen en wij Belgen verliezen ons eigenste Ford Genk. Voor Ford wordt het dus een salon met gemengde gevoelens, maar een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en daarbij zullen vele nieuwe modellen hun beste beentje bijsteken. Het mag dan nog een salon voor bedrijfswagens zijn, op de stand vinden we voor ieder wat wils: van de kleine Ka, die in een speciale Pink Ribbon editie tentoon staat, tot de onverwoestbare Ranger.

De grootste blikvanger blijven natuurlijk de nieuwe Fiesta, de B-Max en de nieuwe Kuga. Eerstgenoemde krijgt voortaan een trapeziumvormige grille, scherpere koplampen met LED-technologie en Ford’s MyKey-systeem. Belangrijkste blijft natuurlijk de komst van de 1.0-liter EcoBoost, die de ideale partner is in het vooronder van de B-segmenter. Al denken die-hards daar natuurlijk anders over: voor hen toont Ford in Brussel de Fiesta ST. Een 1.6-liter met 180 pk katapulteert de stadsmus in zo’n 7 seconden naar 100 km/u. De B-Max op zijn beurt brengt zijn innovatief deurenconcept mee en de Kuga moet SUV-liefhebbers plezieren. Dat kan trouwens ook letterlijk op de speciaal ingerichte 4×4-piste waar zeker de de nieuwe Ranger nog het meest schittert.

Natuurlijk is ook de Focus van de partij, zowel als brave ECOnetic met een CO2-uitstoot van slechts 88 gram/km als met 2.0-liter EcoBoost in het vooronder: de knallende Focus ST. Geruisloos daarentegen is de Focus Electric, waarmee bezoekers tijdens het salon bovendien een testrit kunnen maken. Wij voelden hem ook al aan de tand op het circuit van Zolder en wij waren onder de indruk! De Ford C-Max, Grand C-Max, S-Max en Galaxy vervolledigen de Ford-familie. De nieuwe Mondeo is nog niet voor meteen…

Natuurlijk geen salon voor bedrijfsvoertuigen zonder werkpaarden. De Ranger noemden we al, maar ook de nieuwe Fiesta Van is van de partij. De ‘oude’ Transit Connect mag zijn laatste adem nog uitblazen terwijl de nieuwe Transit Custom -bovendien International Van of the Year- de aandacht wegkaapt. De Tourneo Custom is er vanzelfsprekend ook voor wie een monovolume als de Galaxy net iets te klein vindt. Kortom, jullie zien het al, op de stand van Ford is heel wat te ontdekken!

Klik hier voor een overzicht van wat er te zien is op het autosalon van Brussel 2013.
Klik hier voor alle praktische saloninformatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...